Foto: z veřejných zdrojů
Tento dezert je rychlý na přípravu a velmi chutný.
S příchodem léta přibývá ovoce a bobulovin. Pokud mluvíme o borůvkách, existuje mnoho dezertů, které z nich lze připravit, konkrétně koláč, který se připravuje velmi jednoduše. Píše o něm časopis Simply Recipes.
Recept
Složení:
- 1/4 šálku čerstvých nebo mražených borůvek;
- 2 šálky (240 g) plus 1 lžíce hladké mouky;
- 1/4 šálku (250 g) plus 2 lžíce cukru;
- 1/2 čajové lžičky kvásku;
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody;
- 1/2 lžičky soli; 1/2 lžičky soli;
- 2 velká vejce pokojové teploty;
- 1 šálek mléka, nejlépe 2% tuku;
- 1/2 šálku rostlinného oleje;
- jemně nastrouhaná kůra z 1 středně velkého citronu.
Příprava
- Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Poté vyložte formu na pečení pergamenovým papírem, vymažte ji i plech nepřilnavým sprejem na pečení nebo olejem.
- V malé misce smíchejte borůvky a jednu lžíci mouky, dejte stranou.
- Ve velké míse prošlehejte 2 šálky mouky, 1/4 šálku krystalového cukru, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Do této směsi přidejte vejce, mléko, olej a citronovou kůru a promíchejte dohladka.
- Poté těsto nalijte do formy na pečení, navrch naskládejte borůvky a rovnoměrně je posypte dvěma lžícemi cukru.
- Koláč pečte, dokud okraje nezezlátnou a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, tedy 35 až 37 minut. Koláč nechte na plechu 10 minut vychladnout.
- Poté koláč sundejte z plechu, nechte ho hodinu vychladnout, nakrájejte a podávejte.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.