Snadno a jednoduše: odborníci odhalili recept na borůvkový koláč, který je ideální na léto

Foto: z veřejných zdrojů

Tento dezert je rychlý na přípravu a velmi chutný.

S příchodem léta přibývá ovoce a bobulovin. Pokud mluvíme o borůvkách, existuje mnoho dezertů, které z nich lze připravit, konkrétně koláč, který se připravuje velmi jednoduše. Píše o něm časopis Simply Recipes.

Recept

Složení:

  • 1/4 šálku čerstvých nebo mražených borůvek;
  • 2 šálky (240 g) plus 1 lžíce hladké mouky;
  • 1/4 šálku (250 g) plus 2 lžíce cukru;
  • 1/2 čajové lžičky kvásku;
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody;
  • 1/2 lžičky soli; 1/2 lžičky soli;
  • 2 velká vejce pokojové teploty;
  • 1 šálek mléka, nejlépe 2% tuku;
  • 1/2 šálku rostlinného oleje;
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 středně velkého citronu.

Příprava

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Poté vyložte formu na pečení pergamenovým papírem, vymažte ji i plech nepřilnavým sprejem na pečení nebo olejem.
  2. V malé misce smíchejte borůvky a jednu lžíci mouky, dejte stranou.
  3. Ve velké míse prošlehejte 2 šálky mouky, 1/4 šálku krystalového cukru, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Do této směsi přidejte vejce, mléko, olej a citronovou kůru a promíchejte dohladka.
  4. Poté těsto nalijte do formy na pečení, navrch naskládejte borůvky a rovnoměrně je posypte dvěma lžícemi cukru.
  5. Koláč pečte, dokud okraje nezezlátnou a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, tedy 35 až 37 minut. Koláč nechte na plechu 10 minut vychladnout.
  6. Poté koláč sundejte z plechu, nechte ho hodinu vychladnout, nakrájejte a podávejte.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Nikča Jirkov/ author of the article

Ahoj! Jmenuji se Nikča Jirkov. Ráda sdílím jednoduché a užitečné tipy, které usnadňují každodenní život – od domácích vychytávek až po praktické rady.
Inspiraci čerpám ze života, internetu a samozřejmě z Pinterestu.

Pinterest | Facebook 😊

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Nikča Jirkov