Foto: z otevřených zdrojů
Díky těmto tekutinám bude křehká, šťavnatá a neuvěřitelně aromatická.
Profesionální kuchaři nedoporučují používat vodu a mléko k namáčení jater a zde je důvod. Voda sice odplaví krev, ale játra nebudou křehčí. Mléko je zastaralá metoda, která vše jen zhorší, játra budou gumová. Mléko navíc ucpává chuť jater a není schopno rozložit tvrdá vlákna.
Poradíme vám, do čeho namáčet játra, aby byla křehká a šťavnatá.
V čem namáčet játra, aby změkla: tajemství profesionálních kuchařů
- Silný ledový čaj je tajemstvím tříslovin. Je nutné vařit silný černý čaj bez příměsí. Po vychladnutí nápoje je třeba jím zalít játra nakrájená na kousky a poslat na hodinu do lednice. Třísloviny – taniny, které jsou obsaženy v čaji, mají stahující vlastnost. Na povrchu jater vytvoří film, který během vaření zadrží všechny šťávy. Třísloviny také interagují s bílkovinami a způsobují, že játra jsou jemná a měkká, a neutralizují hořkost. Chcete-li játra ochutit jemněji, můžete do čaje přidat plátek zázvoru nebo plátek badyánu.
- Sycená minerální voda – síla bublinek a kyseliny. Kousky jater naplňte sodovkou a pošlete je na hodinu a půl do lednice. Oxid uhličitý z nápoje bude masírovat vlákna jater, takže změknou. Lehký oxid uhličitý a přírodní minerály (hydrogenuhličitany) vytvářejí mírně kyselé prostředí, které jemně rozkládá pojivovou tkáň. Játra se proto stanou vzdušnými a budou mít jemnou strukturu. Pokud do minerální vody přidáte lžíci citronové šťávy, játra získají lehkou kyselost a krémovou strukturu.
- Sérum obsahuje kyselinu mléčnou, bioaktivní peptidy a probiotické bakterie. Tyto látky pronikají hluboko do vláken a účinně je změkčují. Proto budou játra po takovém namáčení měkká a jemná. Syrovátka obsahuje také vápník, který vyrovnává hořkost a zároveň dodává játrům krémovou a vzdušnou strukturu.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.