Ne voda ani mléko: do čeho namáčet játra, aby změkla – zapamatujte si to jednou provždy

Foto: z otevřených zdrojů

Díky těmto tekutinám bude křehká, šťavnatá a neuvěřitelně aromatická.

Profesionální kuchaři nedoporučují používat vodu a mléko k namáčení jater a zde je důvod. Voda sice odplaví krev, ale játra nebudou křehčí. Mléko je zastaralá metoda, která vše jen zhorší, játra budou gumová. Mléko navíc ucpává chuť jater a není schopno rozložit tvrdá vlákna.

Poradíme vám, do čeho namáčet játra, aby byla křehká a šťavnatá.

V čem namáčet játra, aby změkla: tajemství profesionálních kuchařů

  • Silný ledový čaj je tajemstvím tříslovin. Je nutné vařit silný černý čaj bez příměsí. Po vychladnutí nápoje je třeba jím zalít játra nakrájená na kousky a poslat na hodinu do lednice. Třísloviny – taniny, které jsou obsaženy v čaji, mají stahující vlastnost. Na povrchu jater vytvoří film, který během vaření zadrží všechny šťávy. Třísloviny také interagují s bílkovinami a způsobují, že játra jsou jemná a měkká, a neutralizují hořkost. Chcete-li játra ochutit jemněji, můžete do čaje přidat plátek zázvoru nebo plátek badyánu.
  • Sycená minerální voda – síla bublinek a kyseliny. Kousky jater naplňte sodovkou a pošlete je na hodinu a půl do lednice. Oxid uhličitý z nápoje bude masírovat vlákna jater, takže změknou. Lehký oxid uhličitý a přírodní minerály (hydrogenuhličitany) vytvářejí mírně kyselé prostředí, které jemně rozkládá pojivovou tkáň. Játra se proto stanou vzdušnými a budou mít jemnou strukturu. Pokud do minerální vody přidáte lžíci citronové šťávy, játra získají lehkou kyselost a krémovou strukturu.
  • Sérum obsahuje kyselinu mléčnou, bioaktivní peptidy a probiotické bakterie. Tyto látky pronikají hluboko do vláken a účinně je změkčují. Proto budou játra po takovém namáčení měkká a jemná. Syrovátka obsahuje také vápník, který vyrovnává hořkost a zároveň dodává játrům krémovou a vzdušnou strukturu.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Nikča Jirkov/ author of the article

Ahoj! Jmenuji se Nikča Jirkov. Ráda sdílím jednoduché a užitečné tipy, které usnadňují každodenní život – od domácích vychytávek až po praktické rady.
Inspiraci čerpám ze života, internetu a samozřejmě z Pinterestu.

Pinterest | Facebook 😊

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Nikča Jirkov