Lívance z krupice na kefíru: recept na chutnou snídani

Foto: z otevřených zdrojů

Podávejte se zakysanou smetanou, medem, džemem nebo kondenzovaným mlékem.

Pokud chcete připravit vzdušné a jemné lívance, ale bez mouky, pak je tento recept přesně to, co potřebujete. Snadno a jednoduše se připravují a zůstávají měkké a nadýchané i druhý den. Podávejte je se zakysanou smetanou, medem, džemem nebo kondenzovaným mlékem.

Recept

Složení:

  • kefír 2,5 % – 250 ml;
  • slepičí vejce – 2 ks
  • krupice – 2 šálky (200 ml);
  • cukr – 2-3 polévkové lžíce;
  • jedlá soda – 0,5 lžičky;
  • sůl – 1/3 lžičky;
  • rostlinný olej.

Příprava:

  1. Vejce, cukr, sůl vyšleháme metličkou, přidáme kefír, promícháme, postupně přisypeme krupici a opět dobře promícháme.
  2. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 30 minut bobtnat, poté přisypeme jedlou sodu a promícháme.
  3. Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej, lžící z něj vytvarujte lívance a smažte je z obou stran dozlatova.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Nikča Jirkov/ author of the article

Ahoj! Jmenuji se Nikča Jirkov. Ráda sdílím jednoduché a užitečné tipy, které usnadňují každodenní život – od domácích vychytávek až po praktické rady.
Inspiraci čerpám ze života, internetu a samozřejmě z Pinterestu.

Pinterest | Facebook 😊

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Nikča Jirkov