Foto: z otevřených zdrojů
Podávejte se zakysanou smetanou, medem, džemem nebo kondenzovaným mlékem.
Pokud chcete připravit vzdušné a jemné lívance, ale bez mouky, pak je tento recept přesně to, co potřebujete. Snadno a jednoduše se připravují a zůstávají měkké a nadýchané i druhý den. Podávejte je se zakysanou smetanou, medem, džemem nebo kondenzovaným mlékem.
Recept
Složení:
- kefír 2,5 % – 250 ml;
- slepičí vejce – 2 ks
- krupice – 2 šálky (200 ml);
- cukr – 2-3 polévkové lžíce;
- jedlá soda – 0,5 lžičky;
- sůl – 1/3 lžičky;
- rostlinný olej.
Příprava:
- Vejce, cukr, sůl vyšleháme metličkou, přidáme kefír, promícháme, postupně přisypeme krupici a opět dobře promícháme.
- Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 30 minut bobtnat, poté přisypeme jedlou sodu a promícháme.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej, lžící z něj vytvarujte lívance a smažte je z obou stran dozlatova.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.