Kolik chleba, cibule je potřeba na jeden kilogram mletého masa?

Foto: z otevřených zdrojů

Cibule a chléb se přidávají do mletého masa téměř všech tvarovaných výrobků, jako jsou řízky.

Tajemství dokonalých řízků spočívá nejen v dobrém a kvalitním mletém mase, ale také ve správném poměru jednotlivých složek.

Do mletého masa téměř všech tvarovaných výrobků, jako jsou řízky, se nutně přidává cibule a chléb.

Chléb zvětšuje objem mletého masa a základ, přidáním chleba je mleté maso nadýchanější a křehčí. Chléb dodává řízkům sotva znatelnou kyselost, a jestliže u čerstvě uvařených řízků není tato chuť příliš výrazná, u ohřátých je dobře cítit.

Pro přípravu řízků je lepší použít starý bílý chléb.

Drobně nakrájená zelenina, nejčastěji cibule, dodá chuť a šťavnatost a dužina starého bílého chleba namočená ve vodě nebo mléce pomáhá udržet vlhkost, která se odpařuje a nedovolí, aby se sekaná vysušila.

Kolik chleba je potřeba na 1 kg mletého masa?

Podle zkušených hostitelek je na 1 kilogram mletého masa potřeba 200-250 gramů chleba. Je žádoucí použít mírně vysušený bochník, namočit ho do vody nebo mléka.

Místo chleba lze do mletého masa přidat syrové brambory, jinou zeleninu, já například cuketu, mrkev, krupici apod.

Kolik cibule na kilogram mletého masa na kotlety

Cibuli lze přidat syrovou nebo smaženou. Pokud přidáte smaženou cibuli, měli byste na jeden kilogram mletého masa vzít 200-300 gramů zeleniny. Pokud přidáte syrovou, nakrájenou cibuli, neměli byste vzít více než 200 gramů.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Nikča Jirkov/ author of the article

Ahoj! Jmenuji se Nikča Jirkov. Ráda sdílím jednoduché a užitečné tipy, které usnadňují každodenní život – od domácích vychytávek až po praktické rady.
Inspiraci čerpám ze života, internetu a samozřejmě z Pinterestu.

Pinterest | Facebook 😊

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Nikča Jirkov