Foto: z otevřených zdrojů
Máslo se nemusí skladovat v lednici
Máslo se hojně používá nejen k vaření, ale také k namazání na toasty. Ta se však stává skutečnou výzvou, pokud jde o studené máslo. Každý, kdo to někdy zkusil, ví, že tato snaha je odsouzena k nezdaru.
Ukazuje se, že tento výrobek nemusíte uchovávat v chladu. Dnes se budeme zabývat tím, jak skladovat máslo bez chladničky.
Jak skladovat máslo – rady odborníků
Jak uvedli odborníci ze společnosti Wheeldon Brothers pro Express, existuje vhodnější místo pro skladování než lednice.
„Mnoho lidí automaticky skladuje máslo v lednici, ale ve skutečnosti ho lze bezpečně skladovat při pokojové teplotě – za předpokladu, že je to správně. To snižuje zbytečné chlazení a usnadňuje porcování nebo roztírání, což znamená, že se máslem méně plýtvá nebo se vyhazuje,“ uvedl mluvčí.
Odborníci vysvětlili, že na rozdíl od jiných mléčných výrobků má máslo nízký obsah vlhkosti a vysoký obsah tuku. Díky tomu je mnohem méně náchylné k růstu bakterií.
„Máslo má ze své podstaty nízký obsah sacharidů a bílkovin – živin, kterými se bakterie živí. Díky tomu může být při správném skladování v máselnici nebo keramické misce uchováváno při pokojové teplotě až dva týdny, aniž by se zkazilo.
Důležité je uchovávat olej mimo dosah přímého slunečního světla a tepla, zejména v teplejších měsících.
Odborníci prozradili, při jaké teplotě uchovávat máslo na stole a kdy je nejlepší ho odložit.
„Pokud teplota ve vaší kuchyni pravidelně přesahuje 21 °C, je nejlepší vrátit potraviny zpět do lednice, aby se neroztekly a nezkazily,“ uvedli.
Je užitečné vědět, zda můžete máslo skladovat v mrazničce, zejména pokud jde o dlouhodobé skladování. Pokud jste si například koupili zásoby do zásoby, můžete je odložit do mrazáku. Při teplotě -12 stupňů ho lze skladovat 9 měsíců, aniž by ztratilo svou chuť, a pokud teplota dosáhne -18, lze ho skladovat až rok.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.