Jahodový závin s listovým těstem: jednoduchý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Použití listového těsta, kynutého i nekynutého těsta

Pokud máte v mrazáku hotové listové těsto, zkuste upéct voňavé těsto, které se stane jednou z vašich oblíbených pochoutek.

Použijte kynuté i nekynuté listové těsto. Pro šťavnatou náplň vezměte čerstvé jahody. Dezert je mírně sladký, s křupavou kůrkou a úžasnou chutí.

Recept

Složení:

  • Listové těsto bez droždí 250 g
  • jahody 350 g
  • cukr 2 polévkové lžíce.
  • škrob 1 polévková lžíce.
  • kuřecí vejce 1 ks.
  • pšeničná mouka
  • moučkový cukr

Příprava

  1. Jahody omyjte, osušte papírovou utěrkou, odstraňte ocásky, nakrájejte na plátky, přidejte cukr, škrob a promíchejte.
  2. Listové těsto předem rozmrazíme při pokojové teplotě.
  3. Na pomoučené pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník.
  4. Náplň rovnoměrně rozetřete dva centimetry od kratších stran a jeden a půl centimetru od delších stran.
  5. Obě dlouhé strany lehce přeložte přes náplň a poté těsto srolujte, počínaje krátkou stranou. Na horní straně závinu udělejte malé zářezy a potřete je rozšlehaným vejcem.
  6. Roládu položte na plech vyložený pergamenem na pečení, švem dolů.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 25-30 minut dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Nikča Jirkov/ author of the article

Ahoj! Jmenuji se Nikča Jirkov. Ráda sdílím jednoduché a užitečné tipy, které usnadňují každodenní život – od domácích vychytávek až po praktické rady.
Inspiraci čerpám ze života, internetu a samozřejmě z Pinterestu.

Pinterest | Facebook 😊

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Nikča Jirkov