Foto: z otevřených zdrojů
Použití listového těsta, kynutého i nekynutého těsta
Pokud máte v mrazáku hotové listové těsto, zkuste upéct voňavé těsto, které se stane jednou z vašich oblíbených pochoutek.
Použijte kynuté i nekynuté listové těsto. Pro šťavnatou náplň vezměte čerstvé jahody. Dezert je mírně sladký, s křupavou kůrkou a úžasnou chutí.
Recept
Složení:
- Listové těsto bez droždí 250 g
- jahody 350 g
- cukr 2 polévkové lžíce.
- škrob 1 polévková lžíce.
- kuřecí vejce 1 ks.
- pšeničná mouka
- moučkový cukr
Příprava
- Jahody omyjte, osušte papírovou utěrkou, odstraňte ocásky, nakrájejte na plátky, přidejte cukr, škrob a promíchejte.
- Listové těsto předem rozmrazíme při pokojové teplotě.
- Na pomoučené pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník.
- Náplň rovnoměrně rozetřete dva centimetry od kratších stran a jeden a půl centimetru od delších stran.
- Obě dlouhé strany lehce přeložte přes náplň a poté těsto srolujte, počínaje krátkou stranou. Na horní straně závinu udělejte malé zářezy a potřete je rozšlehaným vejcem.
- Roládu položte na plech vyložený pergamenem na pečení, švem dolů.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 25-30 minut dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.