Foto: z otevřených zdrojů
Tento lehký salát se skvěle hodí na každý den nebo na slavnostní stůl.
Šťavnaté okurky, sýrová vrstva s bílky a žloutky, voňavé bylinky, zakysaná smetana – všechny ingredience se dokonale spojují, takže salát je chutný a jemný.
Recept
Složení:
- okurky 3 ks
- tvrdý sýr 100 g
- kuřecí vejce 3 ks
- zakysaná smetana 3 polévkové lžíce.
- bylinky (zelená cibulka, kopr)
- sůl
Příprava:
- Vejce vařte od bodu varu po dobu 10 minut. Vychladněte, oloupejte. Rozdělte je na bílky a žloutky. Bílky nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Okurky omyjte, oloupejte a nakrájejte na středně velké kostky.
- Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Zeleninu opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte nadrobno.
- Čerstvé okurky vložte do salátové mísy jako první vrstvu, osolte a potřete zakysanou smetanou.
- Druhá vrstva – sýr. Potřeme zakysanou smetanou.
- Pak třetí vrstva – bílky, sůl a také potřeme zakysanou smetanou.
- Žloutky nastrouháme na jemném struhadle a položíme je na salát, uděláme síťku ze zakysané smetany a posypeme bylinkami.