Foto: z otevřených zdrojů
Přestože byl tento trik vynalezen před deseti lety, neztrácí na aktuálnosti ani dnes.
Je zajímavé, že svého času nahradila obyčejná lžíce starobylejší trik s železnými hřebíky, které používali naši předkové. Často se tento předmět vkládal vzpřímeně do pytlů s moukou. Dokážete odhadnout proč?
Smysl staré tradice spočíval v tom, že mouka byla později proseta a vysušena a hřebíky byly odstraněny. Protože by zrezivěly.
I když tento trik dnes není populární, některé kuchařky ještě naše babičky a maminky používají nerezové lžíce.
Lžíce se vloží do balíčku, sáčku nebo pytlíku s moukou a vertikálně se do ní píchne. Dělá se to proto, aby se odradili škůdci, kteří mohou výrobek zcela zkazit. Ti, kteří tento trik již na sobě vyzkoušeli, tvrdí, že vůně kovu pomáhá udržet mouku zcela bez různého hmyzu a komárů.
Tak se to dělalo už před deseti lety, i když někteří si mohou myslet, že se na lžíci prostě zapomnělo nebo se vynechala kvůli snadnějšímu nabírání.
Místo lžíce lze také použít hliníkovou fólii. Malý kousek je třeba srolovat do kuličky a poté vložit do pytle s moukou.
Někteří, aby od produktu odradili hmyz, vkládají do nádoby bobkový list nebo česnek. Toto aroma se nelíbí ani hmyzu, komárům a molům, stejně jako všem ostatním nezvaným hostům.