Foto: z otevřených zdrojů
Profesionální kuchaři doporučují připravovat tvarohové koláče nejen z mouky.
Tvarohové koláče jsou jedním z nejoblíbenějších snídaňových jídel všech Ukrajinců. Předstihly dokonce i ovesné vločky a vejce, a to vše proto, že jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé.
Profesionální kuchaři doporučují připravovat tvarohové koláče nejen z mouky. Odborníci radí experimentovat s jinými produkty, které mohou nejen nahradit mouku, ale také občas vylepšit chuť vašeho oblíbeného pokrmu. Pojďme si tedy říct, jak nahradit mouku v cheesecacích, aby byly mnohem chutnější.
Čím nahradit mouku v tvarohových koláčích: 5 nejlepších produktů
- Škrob je vynikající náhradou mouky, a to nejen v tvarohových koláčích. Můžete z něj připravit celou řadu pečiva – sušenky, koláče, dorty a bábovky. Je třeba vědět, že škrob má silnější stahující účinek, proto by se ho mělo dávat třikrát méně než mouky. Použít lze jak bramborový, tak kukuřičný škrob.
- Kukuřičná mouka je také ideální náhradou pšeničné mouky v tvarohových koláčích. Díky ní bude pokrm lehký, vzdušný a méně kalorický. Navíc cheesecaky získají lákavou zlatavou barvu, pokud do těsta dáte tento druh mouky.
- Rýžová mouka. Pokud máte náhle doma takový exotický produkt, můžete v cheesecakech bez obav nahradit pšeničnou mouku. Díky rýžové mouce budou cheesecaky vzdušné a jemné s dokonalou strukturou.
- Krupicová kaše Manna. Krupice je klasickou náhradou mouky při pečení, takže se s ní práce dokonale podaří. Do těsta nasypte krupici a nechte ji 15 minut nabobtnat. Tím se nejen zlepší tvorba tvarohových koláčů, ale udrží se v nich vlhkost. Díky tomu se hotové cheesecaky nerozpadnou a nebudou suché.
- Ovesné vločky je třeba před použitím rozemlít v mixéru, jsou také výbornou náhradou mouky v tvarohových koláčích. Mleté ovesné vločky lze přidávat do různých druhů pečiva a pokrmů – palačinek, koláčů, sušenek, řízků, plněného zelí a masových kuliček.