Chutné a jednoduché jídlo k večeři: recept na dušenou cuketu

Foto: z otevřených zdrojů

Potěšte svou rodinu tímto lahodným pokrmem

Cukety se již začaly objevovat na pultech supermarketů a je čas připomenout si staré recepty a poohlédnout se po nových, které by zpestřily váš každodenní jídelníček touto chutnou a zdravou zeleninou. Kulinářská blogerka Victoria se podělila o osvědčený recept na lahodný dušený pokrm z cuket. Potěšte svou rodinu tímto chutným pokrmem.

Dušená cuketa

Příprava:

  • cuketa – 3 ks
  • olej ghí – 1 polévková lžíce;
  • cibule – 1 ks;
  • mrkev – 1 ks;
  • pepř – 1 ks;
  • česnek – 4 stroužky;
  • rajčata – 6 ks;
  • koření: sůl, mletý pepř, hmeli-suneli – podle chuti;
  • bobkový list;
  • bylinky.

Na náplň:

  • zakysaná smetana – 200 gr;
  • mléko – 150 ml;
  • mouka – 1 polévková lžíce.

Příprava:

  1. Mladé malé cukety omyjte, nakrájejte na půlkolečka a osmažte z obou stran na suché pánvi dozlatova.
  2. Na jiné pánvi rozpusťte máslo, vložte nadrobno nakrájenou cibuli a několik minut ji osmahněte. Přidáme nakrájené: mrkev na půlkolečka, papriku nakrájenou na kostičky, česnek nadrobno. Za stálého míchání smažte 5 minut.
  3. Vložíme na kostičky nakrájená rajčata, osmaženou cuketu, promícháme. Přikryjte a na mírném ohni za občasného míchání vařte 10 minut. Přidejte koření, bobkový list, znovu promíchejte. Dusíme společně ještě několik minut.
  4. Do zakysané smetany přidáme mléko a mouku, dobře promícháme a směs nalijeme na zeleninu. Za občasného míchání společně vařte 10-15 minut. Přidejte nadrobno nasekané bylinky, promíchejte a po několika minutách vypněte.

Nikča Jirkov/ author of the article

Ahoj! Jmenuji se Nikča Jirkov. Ráda sdílím jednoduché a užitečné tipy, které usnadňují každodenní život – od domácích vychytávek až po praktické rady.
Inspiraci čerpám ze života, internetu a samozřejmě z Pinterestu.

Pinterest | Facebook 😊

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Nikča Jirkov