Foto: z otevřených zdrojů
Přípravky si můžete připravit předem a vzít si je s sebou na piknik a jen je na pár minut opéct na grilu.
Svačinu k plnohodnotnému občerstvení nebo místo chleba k prvnímu a druhému chodu je pita chléb připraven během několika minut.
Jednoduše zabalte sýr a bylinky do pita chleba a osmažte na pánvi. Získáte křupavý, zlatavý trojúhelník s roztaveným sýrem uvnitř.
Recept
Složení:
- tenká pita 200 g
- tvrdý sýr 80 g
- sýr mozzarella 80 g
- majonéza 1 polévková lžíce.
- zakysaná smetana 1 polévková lžíce.
- kopr 40 g
- petržel 20 g
- rostlinný olej
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Sýr nastrouhejte na středním struhadle.
- Kopr a petrželku opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nasekejte nadrobno.
- V míse smíchejte sýr, bylinky, přidejte zakysanou smetanu, majonézu, mletý černý pepř, sůl a promíchejte.
- Nakrájejte lavaš na proužky široké 7-8 cm. Na okraj proužku dáme jednu lžíci sýrové náplně a srolujeme ho do trojúhelníku.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej, vložte na něj pita trojúhelníčky a smažte je 2-3 minuty z každé strany dozlatova. Podávejte horké.
Přípravky si můžete připravit předem a vzít si je s sebou na piknik a jen je na pár minut osmažit na grilu.