I velmi tuhá játra budou měkká a křehká: přidejte jeden zajímavý produkt.

Foto: z otevřených zdrojů

Toto jednoduché tajemství vás určitě překvapí!

Zde je kulinářský trik, který promění vaše játra: zalijte je vroucí vodou, přidejte hořčici a získáte neuvěřitelně jemnou strukturu a bohatou chuť.

Recept

Složení:

  • kuřecí játra 700 g
  • cibule 3-4 ks.
  • česnek 2 stroužky
  • zakysaná smetana 4 polévkové lžíce.
  • voda 2 polévkové lžíce.
  • hořčice 1 lžička
  • sůl, koření
  • podle chuti

Příprava:

  1. Kuřecí játra nakrájejte na středně velké kousky a odstraňte přebytečný tuk. Vložte je do cedníku, opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  2. Poté játra přendejte na hluboký talíř, zalijte je prudkým varem a nechte je 3 minuty odstát. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a osmažte ji na rostlinném oleji doměkka. Podle chuti přidejte trochu soli a cukru. Když cibule zezlátne, přidáme nasekaný česnek a smažíme ještě minutu.
  3. Z jater slijte horkou vodu a vložte je do pánve k cibuli. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni 3-5 minut. Přimíchejte zakysanou smetanu a hořčici. Pokud je zakysaná smetana příliš hustá, zřeďte ji vodou a dobře promíchejte.
  4. Játra a cibuli přelijte omáčkou ze zakysané smetany a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na minimum, pánev přikryjte pokličkou a vařte dalších 10 minut. Zkontrolujte chuť omáčky, v případě potřeby přidejte koření.

Játra v omáčce ze zakysané smetany podávejte s oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!

Nikča Jirkov/ author of the article

Ahoj! Jmenuji se Nikča Jirkov. Ráda sdílím jednoduché a užitečné tipy, které usnadňují každodenní život – od domácích vychytávek až po praktické rady.
Inspiraci čerpám ze života, internetu a samozřejmě z Pinterestu.

Pinterest | Facebook 😊

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Nikča Jirkov