Foto: z otevřených zdrojů
Toto jednoduché tajemství vás určitě překvapí!
Zde je kulinářský trik, který promění vaše játra: zalijte je vroucí vodou, přidejte hořčici a získáte neuvěřitelně jemnou strukturu a bohatou chuť.
Recept
Složení:
- kuřecí játra 700 g
- cibule 3-4 ks.
- česnek 2 stroužky
- zakysaná smetana 4 polévkové lžíce.
- voda 2 polévkové lžíce.
- hořčice 1 lžička
- sůl, koření
- podle chuti
Příprava:
- Kuřecí játra nakrájejte na středně velké kousky a odstraňte přebytečný tuk. Vložte je do cedníku, opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- Poté játra přendejte na hluboký talíř, zalijte je prudkým varem a nechte je 3 minuty odstát. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a osmažte ji na rostlinném oleji doměkka. Podle chuti přidejte trochu soli a cukru. Když cibule zezlátne, přidáme nasekaný česnek a smažíme ještě minutu.
- Z jater slijte horkou vodu a vložte je do pánve k cibuli. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni 3-5 minut. Přimíchejte zakysanou smetanu a hořčici. Pokud je zakysaná smetana příliš hustá, zřeďte ji vodou a dobře promíchejte.
- Játra a cibuli přelijte omáčkou ze zakysané smetany a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na minimum, pánev přikryjte pokličkou a vařte dalších 10 minut. Zkontrolujte chuť omáčky, v případě potřeby přidejte koření.
Játra v omáčce ze zakysané smetany podávejte s oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!